Contact

Karl Johansgatan 84
414 55 Göteborg
Sverige
mobil: 070-643 01 51
mail(at)annalinder.se

Anna Linder,  är född och uppväxt i Storuman, södra Lappland. Hon är verksam som konstnär, forskare, curator och producent. Framförallt inom området rörlig bild. Hennes egna verk; filmer/videos och installationer har visats på exempelvis ICA i London, Svenska institutet i Paris, Borås konstmuseum, Moderna Museet och Historiska museet i Stockholm, Göteborgs konsthall, Södertälje konsthall och Galleri Alkatraz i Ljubljana. Filmfestivaler som visat Linders filmer är bland andra Rotterdams Internationella filmfestival, Tribeca Film Festival, Arsenal Experimental i Berlin, Oberhausen Film Festival och Edinburgh Filmfestival.
Hennes senaste queera experimentella film Spermahoran visas på konsthallar och festivaler runt om i världen och har nyligen köpts in till Moderna Museets samlingar. Filmen Spermahoran ingick i det konstnärliga forskningsprojektet Queera rörliga bilder som avslutades i mars 2017 vid Akademin Valand.
Pågående arbete är den nya filmen Kronotorpet med stöd från Svenska Filminstitutet, Film i Västerbotten och Göteborgs stad.
Linder utvecklar även möjligheten att starta ett arkiv, en plattform för queer rörlig bild i Sverige. The Swedish Archive for Queer Moving Images har fått ett startstöd av Kulturbryggan och inväntar ytterligare finansiering.
Hon är en av medlemmarna i den vilande konstnärsgruppen High Heel Sisters och hon var med och initierade Föreningen JA!.

http://www.akademinvaland.gu.se/english/research-/film/queer-moving-images
http://cfmdc.org
http://heure-exquise.org

http://umea2014.se/en/event/words-needed
http://www.arsenal-berlin.de
http://film-makerscoop.com
http://rolloverallover.blogspot.se
http://www.foreningenja.org/en/

Contact Anna Linder:

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message

This post is also available in: enEngelska