Words Needed Borås

11 januari kl. 15.30

Filmvisning på PA Halls Terass

Vi avslutar utställningen Syster med att visa två filmer ur projektet Words needed, fyra nyproducerade verk som uttrycker visuella dialoger, gör politiska ställningstaganden och målar upp en möjlig utopisk värld. Projektet är curerat av Anna Linder.

Filmerna projiceras på Kulturhusets fasad vid Kulturhusets entré och startar efter den guidade visningen av utställningen.

Craftsmanship av Maja Borg & Virginia Woolf, 2013, HD-video, 30.21 min

Craftsmanship är en filmisk meditation över vikten att ingå i språket – att bli sedd av ord. Det är en hyllning till Virginia Woolf, en dialog byggd av experimentella bildbearbetningar av texten från den enda kvarvarande ljudinspelningen med Woolf från 1937 med titeln ”on craftsmanship”.

Öppet brev till en arbetarkamrat 1936 / 2013 av Johanna Gustavsson, Angel Haze & Simone Weil
2013, HD-video, 13.26 min

1936 skriver filosofen, aktivisten och kommunisten Simone Weil Öppet brev till en arbetarkamrat efter en serie framgångsrika fabriksockupationer i Frankrike. Jag hittar hennes brev 2013 och faller handlöst. Under året, mitt i vår tids våldsamma nyliberala politik, läser jag brevet, läser om brevet, skriver och skriver om och klipper i brevet tusentals gånger tillsammans med nordamerikanska rapparen Angel Haze. Weil är på andra sidan av att organisera för förändring medan vi har den precis framför oss. Weil ger vår kamp mening, vi har vikt och betydelse, vi är hennes kamrat.


Documentation by Karolina Pahlén