Contact

Anna Linder
Karl Johansgatan 84

414 55 Göteborg
Sverige
mobil: 070-643 01 51
mail(at)annalinder.se

Anna Linder, är född och uppväxt i Storuman, södra Lappland. Hen är verksam som konstnär, curator och kulturproducent. Framförallt inom området rörlig bild. Hens egna verk; filmer/videos och installationer har visats på exempelvis ICA i London, Svenska institutet i Paris, Borås konstmuseum, Moderna Museet och Historiska museet i Stockholm, Göteborgs konsthall, Södertälje konsthall och Galleri Alkatraz i Ljubljana. Filmfestivaler som visat Linders filmer är bland andra Rotterdams Internationella filmfestival, Tribeca Film Festival, Arsenal Experimental i Berlin, Oberhausen Film Festival och Edinburgh Filmfestival.
Hens senaste queera experimentella film Spermahoran har nyligen visats och köpts in till Moderna Museets samlingar. Filmen Spermahoran ingick i det konstnärliga forskningsprojektet Queera rörliga bilder som avslutades i mars 2017 vid Akademin Valand.
Pågående arbete är den nya filmen Kronotorpet med stöd från Svenska Filminstitutet, Film i Västerbotten och Göteborgs stad. Linder startade under 2016-17 ett arkiv, en plattform för queer rörlig bild i Sverige. SAQMI – The Swedish Archive for Queer Moving Images som har fått stöd av Kulturbryggan och inväntar ytterligare finansiering. Linder är under året 2017-18 konstnär och mentor i projektet Myter & Verkligheter – En Lesbisk Odyssé.
Hen är en av medlemmarna i den vilande konstnärsgruppen High Heel Sisters och hen var med och initierade Föreningen JA!.

Moderna Museet Stockholm
CFMDC – Canadian Filmmakers Distribution Centre
HEURE EXQUISE! – Centre international pour les arts video
Arsenal Experimental Berlin
The Film-Makers´Coop
http://rolloverallover.blogspot.se
http://www.foreningenja.org/en/

Contact Anna Linder:

Your Name (required)

Your Email (required)

Subject

Your Message


This post is also available in: Engelska