Regarding Susan Sontag

Susan Sontag var en av 1900-talets mest inflytelserika och provokativa tänkare och författare. Hon blev en av sin generations största ikoner med texter om krig, politik, feminism, fotografi och mycket mer. Dokumentären Regarding Susan Sontag (Nancy Kates, 2014) är en djupdykning in i Susan Sontags liv: från hennes första passionerade möten med litteraturen till de första upplevelserna på en gaybar; från hennes första äktenskap till den sista kärleken. Ett porträtt av en ikon vars tankar och idéer lever kvar än idag.

Efter filmen samtalar Anna Linder och Ingrid Ryberg med Gösta Ekman, Suzanne Osten och Ylva Habel om Sontags två svenska filmproduktioner, Duett för kannibaler (1969, med bl.a. Gösta Ekman i en av rollerna) och Brother Carl (1971), om den kritiska analysen “A Letter from Sweden” som hennes Sverigevistelse resulterade i, om hennes inflytelserika text om camp, och om mycket mer.

Ett samarrangemang mellan Anna Linder och Ingrid Ryberg (Queera rörliga bilder, Akademin Valand), Tempofestivalen och Cinemateket, som mellan 2-12 mars visar tre av Sontags filmer.

Pris 150 kr (Kom i tid – filmen startar prick 10.30. Frukosten startar 10.00)

tempofestival.se
sfi.se/cinemateket
sontagfilm.org