Spermahoran på International Festival of Contemporary Arts – City of Women XXIII

ANNA LINDER / JASMINA ŠEPETAVC
Sverige / 2016
Filminstallation, soloutställning på Galerija Alkatraz

En queer experimentell film om ofrivillig barnlöshet i en värld där de normativa heterosexuella relationerna sätter reglerna för vem och vilka som får bli föräldrar och på vilket sätt. Dessa kroppar som normaliserar oss till kön när vi vill reproducera oss själva. Om viljan att ge bort den möjligheten till någon annan och den gemensamma längtan och försöken att bli gravida tillsammans.

Anna Linder om filmen:
”Filmen Spermahoran skulle vara mycket mörk det visste jag tidigt, den skulle ha ett rörligt ljus och den skulle absolut filmas på Super-8. Tre tydliga utgångspunkter som startade upp filmprojektet 2011.
Mörkret handlade om att kunna fokusera på våra kroppar, kroppsdelar och möjligheten till den intimitet som filmen krävde. Nakenheten men inte uppvisandet av den. Kroppar men inte kroppstillhörigheter. Kroppsdelar tillhörande en stor familjekropp istället för enskilda individer. Känslan av att filma lösa kroppsdelar både osammanhängande, lösryckta från varandra och sammanflätade kändes viktigt för filmen. Viktigt för oss. Viktigt för bilden av familjen. Att det är många som tillhör på olika sätt.”

Samtal mellan Anna Linder och Jasmina Šepetavc.

// samtalet hålls på engelska //

Fri entré. Inom ramen för projektet Performing Gender – Dance makes differences.

Organisation: City of Women. I samarbete med Galerija Alkatraz.
Med stöd av Konstnärsnämnden.

Tid och plats:
8e oktober kl. 19:00 – 15e oktober kl. 19:00
Galerija Alkatraz

Läs mer på: http://www.cityofwomen.org/en/content/2017/project/spermwhore